Meny
Meny
Menyn inleds med våra ostron, skaldjur och musslor, därefter tar à la carten över med varmrätter, osttallrik och desserter.
Ostron
Fines de Normandie Pleine Mer N4
35 kr/st
Spéciale Gillardeu fine N4
47 kr/st
Tia Maraa Marennes-Oléron N3
49 kr/st
Skaldjur
Rökta räkor med aioli och citron (150 g)
205 kr
Räkor med majonnäs och citron (150 g)
216 kr
Vitlöksfrästa räkor med grillad tomat, dill och grillad citron (150 g)
226 kr
Vitlöksfrästa Vannameiräkor med grillad tomat, dill och citron (150 g)
224 kr
Vitlöksgratinerade havskräftor med grillad tomat & citron (150 g)
238 kr
Halv krabba med hovmästarsås och citron
237 kr
Vitlöksgratinerad halv hummer med grillad tomat och citron
369 kr
Ört- och Comtégratinerade ostron Fines de Normandie Pleine Mer N4, 4 st
185 kr
Kokta vannameiräkor (150 g)
212 kr
Kokta havskräftor med majonnäs och citron (150 g)
220 kr
Halv kokt hummer med majonnäs och citron
348 kr
Musslor
Ekologiska musslor från Sveriges västkust. Tillbehör: Pommes frites & aioli 45 kr. Blandsallad 40 kr.
Moules Marinières – vitvinskokta musslor med vitlök, schalottenlök, grönsaksbuljong och persilja
212 kr
Moules med lime, citrongräs, chili och koriander
218 kr
Moules à la Crème – musslor med grädde, vitlök och örter, fines de herbes
228 kr
Förrätter
Skagenröra på mörkt bröd med sallad, tångkaviar & citron
218 kr
Ankleverterrine med fikon- & aprikosmarmelad, liten sallad, inlagd rödlök och Brioche
219 kr
Smörstekt toast med löjrom, örtsmetana, rödlök och citron
297 kr
Sniglar Provençale – vitlöksgratinerade sniglar med persilja
192 kr
Koriander-, chili- och vitlöksfrästa Tigerräkor med halstrad citron
209 kr
Carpaccio av oxfilé med krispig Västerbottenost, karpisbär, örter & rapsolja
216 kr
Smårätter
Silltallrik: tre sorters sill, potatis, gräddfil, rödlök och Västerbottenost
208 kr
Tre franska ostar – serveras med hyvlad fänkålssallad, valnötter & fikonmarmelad
193 kr
Råbiff 160 g, med rödlök, kapris, Cornichons, rödbetor och husets senap
215 kr
Honungsgratinerad Chevréost på liten sallad med primörer & dijondressing
255 kr
Huvudrätter
Tillbehör: Bröd och smör, 15 kr
Grillad fjällröding med örtrisotto, parmesan, tångkaviar & rödräka
319 kr
Sydfranskinspirerad fisksoppa ”Bouillabaisse” med aioli
262 kr
Kvällens fisk med tillbehör (serveras torsdag–lördag)
289 kr
Grillad entrecôte med Café de Parissmör, champinjoner, cocktailtomat, vitlök & pommes frites
382 kr
Wallenbergare med gräddsås, lingon, gröna ärtor & potatismos
271 kr
Biff Lindström med vitlökssmör, hyvlade rotgrönsaker, inlagd rödlök & pommes frites
298 kr
Vegetariskt
Örtrisotto med Parmesan, potatischips, bakad tomat, sparris och paprika
276 kr
Dessert och ost
Tre franska ostar – serveras med hyvlad fänkålssallad, valnötter & fikonmarmelad
193 kr
Crème brûlée med bärkompott och sorbet
132 kr
Mango och hallonsorbet i flarnkorg med tavtorn
115 kr
Vaniljglass i flarnkorg med apelsinflarn & bärkompott
121 kr
Chokladtryffel
45 kr
Kvällens dessert
142 kr
Skaldjursplatåer
Serveras med citron. Skaldjurssåserna är: aioli, dillmajonnäs, hovmästarsås och ostronvinägrett.
Platå Riviera
1.231 kr
Halv hummer, 150 g havskräftor, 150 g rökta räkor, 150 g räkor, 150 g Vannameiräkor, 8 blåmusslor.
Platå Prestige
2.416 kr
1 hummer, 1 krabba, 150 g havskräftor, 150 g räkor, 150 g rökta räkor, 150 g Vannameiräkor, 3 fines de Normandie N4, 3 Gillardeau N4, 3 Tia Maraa Marennes-Oléron N3.
Platå Classique no 1
1.124 kr
Halv hummer, 150 g havskräftor, 3 fines de Normandie N4, 150 g räkor, 150 g rökta räkor, 8 blåmusslor.
Platå Classique no 2
983 kr
Halv krabba, 150 g havskräftor, 3 fines de Normandie N4, 150 g räkor, 150 g rökta räkor.
Platå Varma skaldjur
1.282 kr
Halv gratinerad hummer, 4 st Ört- och Comtégratinerade Fines de Normandie Pleine Mer N4, Vitlöksgratinerade havskräftor 150 g, vitlöksfrästa räkor 150 g, 150 g vitlöksfrästa Vannameiräkor, 12 vitvinskokta blåmusslor samt grillad tomat och citron.
Platå Ostron
393 kr
3 fines de Normandie N4, 3 Gillardeau Spéciales N4, 3 Tia Maraa Marennes-Oléron N3.
