Meny

Menyn inleds med våra ostron, skaldjur och musslor, därefter tar à la carten över med varmrätter, osttallrik och desserter.

Ostron

Serveras med citron, ostronvinägrett och grovt bröd

Fines de Normandie Pleine Mer N4

35 kr/st

Spéciale Gillardeu fine N4

49 kr/st

Tia Maraa Marennes-Oléron N3

47 kr/st

Skaldjur

Rökta räkor med aioli och citron (150 g)

190 kr

Räkor med majonnäs och citron (150 g)

205 kr

Vitlöksfrästa räkor med grillad tomat, dill och grillad citron (150 g)

226 kr

Vitlöksfrästa Vannameiräkor med grillad tomat, dill och citron (150 g)

216 kr

Vitlöksgratinerade havskräftor med grillad tomat och citron (150 g)

238 kr

Halv krabba med hovmästarsås och citron

232 kr

Vitlöksgratinerad halv hummer med grillad tomat och citron

355 kr

Ört- och Comtégratinerade ostron Fines de Normandie Pleine Mer N4, 4 st

185 kr

Kokta Vannameiräkor (150 g)

208 kr

Kokta havskräftor med majonnäs och citron (150 g)

216 kr

Halv kokt hummer med majonnäs och citron

338 kr

Musslor

Ekologiska musslor från Sveriges västkust. Tillbehör: Pommes frites & aioli 40 kr eller Blandsallad 40 kr.

Moules Marinières – vitvinskokta musslor med vitlök, schalottenlök, grönsaksbuljong och persilja

208 kr

Moules med lime, citrongräs, chili och koriander

214 kr

Moules à la Crème – musslor med grädde, vitlök och örter, fines de herbes

212 kr

Förrätter

Skagenröra på mörkt bröd med sallad, tångcaviar och citron

218 kr

Ankleverterrine med fikon och aprikosmarmelad, liten sallad, inlagd rödlök och Brioche

216 kr

Koriander-, chili- och vitlöksfrästa Tigerräkor med halstrad citron

209 kr

Smörstekt toast med löjrom, örtsmetana, rödlök och citron

278 kr

Gräddig hummersoppa med kräftstjärtar och oststång

207 kr

Sniglar Provençale – vitlöksgratinerade sniglar med persilja

192 kr

Lufttorkad skinka med honungssötma och krutonger och ruccola

198 kr

Smårätter

Silltallrik – tre sorters sill, kokt potatis, gräddfil, rödlök och Västerbottenost

220 kr

Tre franska ostar – serveras med hyvlad fänkålssallad, valnötter, fikonmarmelad och havssaltsknäcke

190 kr

Chèvre chaud – honungsgratinerad getost på liten sallad med valnötter och senapsdressing

195 kr

Råbiff 160 g med rödlök, kapris, rödbetor, Cornichons och husets senap

205 kr

Huvudrätter

Tillbehör: Smör och bröd, 15 kr.

Fisk

Grillad röding med svamprisotto, Parmesan, tångcaviar och tigerräka

309 kr

Sydfranskinspirerad fisksoppa ”Bouillabaisse” med aioli

249 kr

Kvällens fisk med tillbehör (serveras torsdag–lördag)

260 kr

Kött

Grillad Entrecote, med Café de Parissmör, pommes, champinjoner, purjolök, cocktailtomat och vitlök

365 kr

Lammrostbiff med smördegsinbakad rösti, västerbottenost, rostad fänkål med vitlök och rosmarinssås

316 kr

Halstrad råbiff med vitlökssmör, pommes, hyvlade rotgrönsaker och inlagd rödlök

263 kr

Vegetariskt

Svamprisotto med Parmesan, rödbeta, grillad tomat, purjolök och paprika

252 kr

Dessert

Crème brulée med bärkompott och sorbet

132 kr

Chokladmousse med maräng och apelsin

129 kr

Sorbet i flarnkorg med havtornssylt

115 kr

Vaniljglass med apelsinflarn och bärkompott

121 kr

Chokladtryffel

45 kr

Skaldjursplatåer

Serveras med citron. Skaldjurssåserna är: aioli, dillmajonnäs, hovmästarsås och ostronvinägrett. Tillbehör: Grovt bröd, rostat bröd och baguette

Platå Riviera

1.272 kr

Halv hummer, 150 g havskräftor, 150 g rökta räkor, 150 g färska räkor, 150 g kokta Vannameiräkor, 8 blåmusslor.

Platå Prestige

2.482 kr

1 hummer, 1 krabba, 150 g havskräftor, 150 g färska räkor, 150 g rökta räkor, 150 g kokta Vannameiräkor, 3 fines de Normandie N4, 3 Gillardeau N4, 3 Tia Maraa Marennes-Oléron N3.

Platå Classique no 1

1.084 kr

Halv hummer, 3 fines de Normandie N4, 150 g färska räkor, 150 g rökta räkor, 150 g havskräftor, 8 blåmusslor.

Platå Classique no 2

948 kr

Halv krabba, 3 fines de Normandie N4, 150 g färska räkor, 150 g rökta räkor och 150 g havskräftor.

Platå Varma skaldjur

1.285 kr

Halv gratinerad hummer, 4 st Ört- och Comtégratinerade fines de Normandie Pleine Mer N4, 150 g vitlöksgratinerade havskräftor, 150 g vitlöksfrästa räkor, 150 g vitlöksfrästa Vannameiräkor, 12 vitvinskokta blåmusslor samt grillad tomat och citron.

Platå Ostron

393 kr

3 fines de Normandie N4, 3 Gillardeau Spéciales N4, 3 Tia Maraa Marennes-Oléron N3.